اجباری شدن نماز در مدارس با "زنگ نماز"


سایت حکومتی آينده  : به نظر می‌رسد مشكلات زندگی و حقوق و مزایای معلمان آموزش و پرورش به پایان رسیده كه معاونت پرورشی این وزارتخانه بزرگ، در پی راه انداختن زنگ نماز جماعت برای مدارس كشور است.


به گزارش خبرنگار "آینده"، در طرح جدیدی كه قرار است از ابتدای مهر سال جاری در تمامی مدارس كشور اجرا شود، نماز جماعت به صورت یك زنگ اختصاصی به حساب آمده و وارد زمان‌بندی دروس هفتگی مدارس كشور خواهد شد.


جز اینكه راه‌اندازی چنین طرحی كه احتمالا در آینده با اعمال دستور و زور چندان موثر واقع نخواهد شد، چه نتیجه و برآیندی بر ذهن دانش آموزان خواهد داشت، نكته مهم دیدگاه پژوهش شده و علمی در اعمال چنین دستور عجیبی در وزارتخانه كلیدی كشور است.


با احتساب تعداد مدارس دو شیفته و سه شیفته كشور و سطح سن دانش آموزان پسر بالای 15 سال به راحتی می‌توان دریافت كه تنها بخش كوچكی از مدارس دخترانه و دبیرستان‌های غیرانتفاعی پسران در كل كشور شامل این قانون می‌شود و به نظر می‌رسد متولیان وزارتخانه آموزش و پرورش بدون اندازه‌گیری جامعه هدف خود در این طرح تنها به مطرح كردن چنین موضوع رسانه‌ای اقدام كرده‌اند.


به میان كشیدن بحث نمازجماعت و دستوری كردن این فریضه شخصی كه در حال حاضر نیز به صورت انتخابی و فردی توسط دانش‌آموزان در مدارس دولتی و با برنامه‌ریزی لازم در مدارس غیر انتفاعی به صورت جماعت در حال برگزاری است، نیازی به اعمال قانون و تعیین زنگ نداشت.


از طرفی وقتی مشكلات روحی و روان شناختی دانش‌آموزان دوران بلوغ در مدارس كشورمان همچنان باقی بوده و راه علمی مناسبی برای شناسایی، كنترل و درمان آن طراحی و اجرا نشده، اعمال قوانین دستوری برای انجام فرایض مانند نماز جماعت جز به جنگ برنامه‌های علمی و روش‌های اصولی در تربیت دانش آموزان است؟


به نظر می‌رسد، متولیان فعلی معاونت پرورشی وزارت آموزش و پرورش به دلیل محدودیت دامنه فعالیت حوزه پرورشی و خالی نبودن عرصه خاصی مجبور شده‌اند با برگشت به وظایف سعی و خطای این حوزه در دهه 60 محدوده خود را با طرحی غیر اصولی فعال و با برنامه نشان دهند.
این طرح خلق الساعه و عجیب در شرایطی رنگ جدی به خود می گیرد كه دانش‌آموزان دوره‌های راهنمایی دختران و پسران در سراسر كشور، نیازمند برنامه‌های مدونی هستند تا بتوانند بر بحران روحی و جسمی دوران بلوغ خود آشنایی پیدا كرده و غلبه كنند، اما معاونت متولی این وظیفه سخت ترجیح می‌دهد با حل صورت مساله این مشكل با برنامه‌های نمادینی مانند زنگ نماز جماعت، زنگ برنامه صبحگاهی در سر صف و اقدامات شعاری دیگر كاری به بهشت و جهنم تربیت و آموزش نداشته باشد.


بی‌شك با انجام چنین طرحی و دستوری شدن اجرای آن در مدارس پسرانه موجی از درگیری‌های مختلف میان دانش‌آموزان به سن تكلیف نرسیده و مسئولان مدارس شكل می‌گیرد و از سوی دیگر شبیه همین ماجرا در مدارس دخترانه به دلیل مسایل گوناگون شخصی بالا گرفته كه اندكی تندروی و خشك مقدسی متولیان انجام آن در مدارس باعث وارد شدن والدین به این درگیری‌ها نیز خواهد شد.
اگر به این نكته توجه شود كه جنس مردم كشور ما دین‌مدار و معتقد هستند و قوانین الهی می‌بایستی با فرهنگ و روش‌های صحیح گسترش یابد، دیگر نیازی برای ابلاغ چنین دستورهای شعاری و برنامه هایی كه ریا و خودنمایی دینی را در جامعه بسط می دهد، وجود ندارد.
بهتر بود مسئولان معاونت پرورشی وزارت آموزش و پرورش در مورد بحران های روحی دختران دبیرستانی كه در برابر فقر خانواده های خود و تجملات گسترده در جامعه دچار مشكلات شخصیتی شدند یا پسران دبیرستانی كه نمی توانند در برابر فشارهای سنگین زندگی اجتماعی و سد كنكور از تلاطم فكری دور شوند، طرحی را آماده می كردند و در جهت كمك به نواقص آموزش و پرورش قدم های موثری بر می داشتند.


طرح ها و قدم هایی كه در آن خودنمایی دینی و برنامه های شعاری نیست، ولی دست كم دیگر نوگلان مدرسه سفلان آن گونه در میان آتش پرپر نمی شوند و سرمایه های ملی هدر نمی رود تا امروز چند كودك كباب شده و معلول روی دست خانواده های آنان بماند.